Behöver du hjälp?

Sökmotorn på spsm.se är ett kraftfullt verktyg för att snabbt hitta den information du söker. Det vanligaste är att börja med en så kallad fritextsökning. Det innebär att alla sidor och filer som använder det eller de ord du skrivit, visas i träfflistan.

När du börjar skriva i sökrutan visas förslag på ord som vi använder på webbplatsen. Du kan välja något av dem, eller skriva ut ditt sökord.

När du gör en sökning visas först träffar på hela webbplatsen.

För att göra det lättare att hitta har vi hjälpt till att filtrera träffarna. De kategorier som dina sökord givit träff inom visas bredvid knappen "Hela webbplatsen", under sökrutan. Det kan vara Nyheter, Läromedel, Publikationer, Frågor och svar, Kurser och konferenser och Kontakter.

Under flera av kategorierna kan du förbättra din sökning ytterligare genom att välja alternativ bland ämnesområdena.

Självklart går det också bra att enbart söka på kategori och ämnesområde utan att skriva något sökord. Till exempel: Kategorin "Frågor och svar" och ämnesområdet "Delaktighet".

När du söker får du träffar på alla ord du sökt på

Om jag söker på Lär dig matematik, kommer träffar på alla ord och orden i kombination.

Den bästa träffen just nu är publikationen Lär dig svenskt teckenspråk, och det känns ju lite konstigt eftersom det inte handlar alls om matematik. Men den matchar två av tre ord, och i rätt ordning.

Om du vet precis vad du söker

När du vet vad du söker kan du skriva sökningen inom citattecken. Då visas bara träffar som stämmer precis med det du skrivit.

Publicerat torsdag 8 oktober 2020