Här hittar du innehåll som ger dig stöd i arbetet vid undervisning av enskilda individer och elevgrupper.
Skolan ska skapa goda förutsättningar och möjligheter för alla elevers läs- och skrivutveckling. Ett systematiskt förebyggande arbete, både i förskola och skola, är avgörande för barns och elevers möjligheter att lyckas.
Elever med adhd behöver bland annat tydliga strukturer. Här finns information om hur du kan utforma undervisning och aktiviteter i förskola, grundskola, fritidshem, gymnasium och vuxenutbildning.
Barn och elever med autism gynnas av strukturer, rutiner och stöd med strategier för socialt samspel. Här får du råd om hur du kan skapa en främjande undervisning i förskola, grundskola, fritidshem och gymnasium.
Barn och elever med dövblindhet upplever världen på ett annat sätt än seende och hörande. Genom att göra omgivningen mer förutsägbar och tydlig kan du som pedagog underlätta och stödja elevens utveckling.
Elever med selektiv mutism behöver insatser som främjar kommunikationsförmågan och tryggheten i skolmiljön. Här får du veta hur skolan kan planera insatser på organisations-, grupp- och individnivå.
Det kan vara en utmaning att undervisa elever med språkstörning och att hitta rätt stöd för varje individ. Här får du tips på hur du kan anpassa undervisningen samt specifika råd för ämnena matematik, NO och SO.
Ta del av filmer och metodmaterial som handlar om undervisning för barn och elever med synnedsättning.
Vägledning, stöd och praktiknära material för att alla barn och elever får möjlighet att vara delaktiga i rörelse och fysisk aktivitet.
Tydliggörande pedagogik främjar lärande och skapar trygghet med hjälp av tydliga strukturer i lektioner och aktiviteter. Här får du en introduktion av metoden och exempel på tillämpning i förskola och skola.
Bedömningar görs både för att kontinuerligt utvärdera undervisningen och för att till exempel sätta betyg. Läs mer om vad som gäller vid bedömning och betygssättning.
Publicerat 2024-11-11