Att möta elever med rörelsenedsättning – från förskoleklass till och med årskurs 9

Webbinarieserien lyfter teoretiska perspektiv och ger praktiknära exempel på hur ett förebyggande och främjande arbete med anpassningar i lärmiljön kan se ut.

 • 19
  tisdag
  november 2024
  14.00 - 16.00
 • 05
  torsdag
  december 2024
  14.00 - 16.00
 • Typ av aktivitet: Webbinarium
 • Målgrupp: Rektor, Rektor förskola, Förskollärare, Lärare, Lärare i fritidshem , Specialpedagog Speciallärare, Barn- och elevhälsopersonal
 • Aktivitets-ID: 380850
 • Pris: Ingen avgift

Beskrivning

Välkommen till en webbinarieserie i två delar om rörelsenedsättning. Genom föreläsning, film och reflektion får du som arbetar i skolan kunskap, på grundläggande nivå, om rörelsenedsättning och dess konsekvenser samt hur du kan utforma anpassningar och stödinsatser i skolans lärmiljö.

Webbinarieserien vänder sig till dig som arbetar i skolan från förskoleklass till årskurs 9 och som möter elever med rörelsenedsättning i din verksamhet. Serien ger dig kunskaper om rörelsenedsättning som är ett samlingsbegrepp för olika diagnoser. Vi presenterar ett urval av diagnoser men innehållet är relevant oavsett orsak till rörelsenedsättning.

Under del ett ger vi exempel på olika orsaker till rörelsenedsättningar och vilka konsekvenser de kan innebära. Del två handlar om hur du kan skapa tillgängliga lärmiljöer och möjliggöra lärande, samspel och kommunikation.

Du kan delta i webbinarieserien individuellt eller tillsammans med andra i din verksamhet, som en del i ett kollegialt lärande. Seriens delar bygger på varandra och vi rekommenderar att du deltar vid båda tillfällena för att få bästa nytta av innehållet.

 

 

Medverkande

Tarja Kalnins, tarja.kalnins@spsm.se, 010-4735439
Linda Gullberg, linda.gullberg@spsm.se, 010-4735798
Carina Sandqvist, carina.sandqvist@spsm.se, 010-473 56 89

Målgruppsbeskrivning

Webbinarieserien vänder sig till dig som möter elever med rörelsenedsättning, från förskoleklass till och med årskurs 9.

Mål

Efter avslutat webbinarium har du som deltagare ökad förståelse och kunskap om vad rörelsenedsättning kan innebära och vilka konsekvenser det kan leda till i mötet med skolans lärmiljö. Du har även ökad kunskap om hur du kan skapa en tillgänglig undervisning för elever med rörelsenedsättning.

Funktionsnedsättningar

Rörelsehinder

Upplysningar om innehåll

Linda Gullberg, linda.gullberg@spsm.se, 010-4735798
Tarja Kalnins, tarja.kalnins@spsm.se, 010-4735439
Carina Sandqvist, carina.sandqvist@spsm.se, 010-473 56 89

Upplysningar om administration

Om du har frågor kring din anmälan eller ditt konto, kontakta ansvarig administratör via vårt kontaktformulär.

Vid kontakt med oss, uppge alltid namn och ID-nummer på aktiviteten.

Skolform

Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola, Anpassad grundskola, Sameskola, Specialskola

Teman

Delaktighet, Lärmiljö, Tillgänglighet

Övrigt

 • Kontrollera så att du anger rätt mejladress vid anmälan, du kommer att få en länk till webbinariet via mejl. Anmälan görs enskilt även om du tänker delta tillsammans med kollegor.
 • Behöver du skriv- eller teckenspråkstolk anger du detta i din anmälan, och då behöver vi din anmälan två veckor före sändning.
 • Under webbinariet får du bäst ljud om du använder headset eller andra hörlurar. Använd gärna Google Chrome som webbläsare.
 • Har du frågor om din anmälan, ditt konto i SPSM:s kursplattform eller behöver hjälp att logga in på Mina sidor kontaktar du fortbildning.spsm.se/support/.
 • Behöver du hjälp med din utrustning eller får tekniska problem kontaktar du din egen it-support.


Publicerat onsdag 12 juni 2024