Vodd: Livet efter specialskola med lastbilschauffören Wilda

Livet efter specialskola är temat i Vodden Lika värde. I fyra avsnitt samtalar vi med fem tidigare elever på specialskola. Vi pratar om vad de gör idag och vad deras skoltid på specialskola har betytt för dem. Det som alla deltagare har gemensamt är att de har gått på någon av våra regionala specialskolor och fått tvåspråkig undervisning i en teckenspråkig miljö. I det fjärde avsnittet får vi möta lastbilschauffören Wilda som gick på Manillaskolan.

Vodd: Livet efter specialskola med lastbilschauffören Wilda 

Avsnittet är på svenskt teckenspråk, taltolkat till svenska och har valbara undertexter. Sätt på CC om du önskar ha undertextning.

I detta avsnitt får vi Wilda som idag arbetar som lastbilschaufför. När hon redan som ung ville bli lastbilschaufför möttes hon av skepsis och fördomar om att döva kvinnor inte kan bli lastbilschaufför. När hon sedan ville läsa transport på riksgymnasiet så var hon den enda som sökte och fick läsa ett annat program istället. Men trots motgångar gav hon inte upp och tog till sist C-körkort och arbetar idag som lastbilschaufför. Hon berättar också lite om betydelsen av tvåspråkig undervisning och att vara i en teckenspråkig miljö.

Publicerat fredag 29 april 2022