Illustration. En man och en kvinna samtalar med varandra vid ett bord..

Nu kan du anmäla dig till kommunikationskarnevalen

Den 24-25 oktober i år återkommer Kommunikationskarnevalen, där Specialpedagogiska skolmyndigheten är medarrangör, med två dagar fyllda av spännande föreläsningar om den senaste forskningen på årets tema: "Bygga språk med Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) - att möjliggöra dialog".

Årets huvudföreläsare är Gayle Porter från Australien, Anna-Eva Hallin från Karolinska Institutet, Margret Buchholz från Dart, Mikael Heimann från Linköpings universitet, och Carolina Caggiano som är förälder till en AKK-användare.

Utöver storföreläsningarna har du möjlighet att välja mellan 22 intressanta seminarier och få fina kulturella upplevelser.

Läs mer om AKK

En fungerande kommunikation är en förutsättning för lärande och delaktighet. Att kommunicera är en mänsklig rättighet - alla kan inte tala, men alla kan kommunicera.

Studiepaket AKK

Studiepaketet AKK vänder sig till arbetslag eller enskilda pedagoger, från förskola till vuxenutbildning. Materialet är anpassat för kompetensutveckling i grupp eller på egen hand. 

Studiepaket digitala verktyg och AKK

Studiepaketet handlar om att använda digitala verktyg tillsammans med Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Det riktar sig främst till lärare och elevassistenter i grund- och gymnasiesärskola. 

Va´då akåkå? Botanisera i vår webbutik!

Specialpedagogiska skolmyndigheten har tagit fram flera anpassade läromedel inom Alternativ och kompletterande kommunikation där det tryckta läromedlet Va´ då akåkå? är ett av dom.  

Frågor och svar om Alternativ och kompletterande kommunikation

Publicerat onsdag 14 juni 2023