Vart vänder man sig för att få inlästa läromedel till elev som läser på gymnasienivå?

En vuxenstuderande som behöver läromedlet inläst - vart vänder sig skolan för att få materialet inläst om det inte redan finns inläst?

Svar:

Många läromedel finns idag tillgängliga även digitalt via förlagens hemsidor. Därför är ett råd att skolan köper läromedel där det ingår inläst material. 

Några läromedelsförlag
Se exempelvis Studentlitteraturs, Sanomas eller Natur och Kulturs sidor om digitala läromedel. Det finns också digitala läromedel hos andra förlag, det här är bara några exempel.

Inläsningstjänst
Om man vill köpa inlästa versioner till läromedel man redan har, kan man också vända sig till ILT - Inläsningstjänst. Där kan man köpa enstaka inlästa läromedel. Det går också att ha ett abonnemang på en tjänst för att få tillgång till inlästa läromedel. Om skolan har abonnemang så finns det möjlighet att få nya inläsningar av läromedel som inte redan finns i utbudet.
ILT - Inläsningstjänsts webbplats 

Vår anpassningstjänst
Även vi har en anpassningstjänst. I första hand görs anpassningar för elever med synnedsättning eller blindhet, men i mån av tid även för elever med läs- och skrivsvårigheter och rörelsehinder, så eleverna kan använda samma läromedel som sina klasskamrater.


Ansökan om anpassning av läromedel på vår webbplats 


Publicerat torsdag 19 januari 2017 Granskat måndag 16 april 2018
Tillbaka till toppen