Kursinformation

Elever med blindhet i årskurs 7-9, 23-24 januari 2018

Specialpedagogiska skolmyndighetens Resurscenter syn i Stockholm bjuder in elever med blindhet i årskurs 7 – 9 till kurs. Kursen vänder sig till elever som har punktskrift som läsmedium och som läser enligt grundskolans läroplan. Vi kommer att hålla till i Resurscenter syns lokaler på Rålambsvägen 32b, Stockholm.

Tid

23 januari 9.30 – 16.30
24 januari 8.30 – 15.00

Syfte

  • Öka förutsättningarna att nå kunskapskraven i grundskolan.
  • Öka förutsättningarna för delaktighet och gemenskap i skolvardagen.
  • Skapa förutsättningar för ökad självständighet och stärkt identitet samt självkänsla.

Innehåll

 Vårens elevkurs har inriktningen svenska. Arbetsformen är en workshop där du får möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter tillsammans med de andra på kursen. Temat är "läsa och diskutera". Vi kommer att arbeta med olika texttyper där vi läser och tolkar texterna, och tillsammans även försöker tolka det som inte står utskrivet. Under en del av tiden finns även möjlighet att arbeta med moment i svenska som du har tagit med dig från skolan

Medföljande ledsagare

Du behöver ta med dig en ledsagare som är 18 år eller äldre, till exempel en förälder, en kompis eller en resurs. Ledsagaren ska kunna assistera dig på resan samt till och från kurslokalerna på morgonen samt på eftermiddagen. Ledsagaren deltar inte i de schemalagda aktiviteterna under kursdagarna men under all övrig tid, även nattetid. I och med anmälan till elevkursen godkänner vårdnadshavare angiven ledsagare som ansvarig under ej schemalagd tid. Om ledsagaren inte tillhör familjen avgör din vårdnadshavare om ni kan dela rum eller inte. Specialpedagogiska skolmyndigheten står för ledsagarens logi samt dennes resekostnader från och till deltagarens bostadsort.

Har du ingen möjlighet att på egen hand ordna ledsagare så kan du kontakta din hemkommun för att undersöka om de har möjlighet att ordna en ledsagare som följer med under elevkursen. Du behöver i så fall ansöka hos din hemkommun i mycket god tid.

Boende och resor

För boende utanför Stockholm erbjuds rum på hotell med gångavstånd från våra kurslokaler. Specialpedagogiska skolmyndigheten bokar och bekostar boende och resor. Du får mer information om detta efter att du blivit antagen till kursen.

Kost

För er som bor på hotell serveras hotellfrukost. Kursdeltagarna får lunch och mellanmål under dagarna. Middag bekostas av kursdeltagarna själva.

Anmälan

Max antal elever för denna kurs är 12. Vid för stort antal anmälningar kommer vi eventuellt att erbjuda ett extra kurstillfälle där vi förbehåller oss rätten att fördela anmälda elever. Efter sista anmälningsdag kommer ni som är antagna att få ett välkomstbrev med ytterligare information.

Sista anmälningsdag är 21 december 2017.

Anmälan till "Elever med blindhet i årskurs 7-9", 23-24 januari 2018

Kontaktpersoner

Carina Söderberg

010 473 53 78 Skicka e-post

Ann-Charlotte Larsson

010 473 50 22 Skicka e-post
Publicerat tisdag 24 maj 2016 Granskat måndag 13 november 2017