Kristinaskolans boende för elever

Eleverna på Kristinaskolan kommer från hela Norrland. Det innebär att många av våra elever bor på något av våra boenden i Härnösand under veckorna.

Kristinaskolan har tre boenden för elever som alla ligger i samma bostadsområde. Det innebär att våra elever har möjlighet att besöka och umgås med varandra efter skolan. 

Måndagar till fredagar 

Eleverna kommer på måndagarna lagom till lunch och åker hem på fredagseftermiddagarna.

I varje boende bor fyra till fem elever, i blandade grupper med både pojkar och flickor i olika åldrar. I varje boende arbetar fyra vuxna. På eftermiddagarna och kvällarna finns alltid två vuxna "hemma" och varje natt finns en vuxen på plats.

Som hemma

Här ser det precis ut som hemma. Hallen är fylld av skor, jackor och skolväskor. Man hjälper till och delar på vardagssysslorna. Barnen har sina egna rum, idolaffischer på väggarna och sängen full av mjukisdjur.

Det är ett stort steg för hela familjen när barnet börjat veckopendla till skolan, därför satsar vi extra mycket på att skapa en så hemlik atmosfär som möjligt i våra boenden. Vårt mål är att boendet ska ge barnen trygghet, självkänsla och respekt för sig själv och andra. Vi strävar efter att anpassa våra boenden efter varje individs behov och förutsättningar.

Föräldrakontakt och besök

Kontakten med elevernas vårdnadshavare är en viktig del i vårt dagliga arbete med barnen. Genom telefonsamtal och besök har personal och vårdnadshavare kontakt. För barnens del, framför allt de yngsta, är bildkommunikation via dator eller mobil en fantastisk tillgång. Tänk att kunna se dina vårdnadshavare när du berättar om vad som har hänt under dagen och kunna visa upp den senast gjorda teckningen.

När en elev börjar hos oss, har vårdnadshavarna möjlighet att bo tillsammans med sitt barn i boendet under den första tiden. Vårdnadshavare är alltid välkomna att besöka oss.

Fritidsaktiviteter 

Elever som bor på våra boenden har möjlighet till olika fritidsaktiviteter, som exempelvis ridning, innebandy, simskola, badminton och styrketräning. Vi jobbar för att eleverna ska få en meningsfull fritid under skolveckorna.

Några aktiviteter bedrivs i samarbete med kommunen och lokala föreningar.

Alla fritidsaktiviteter är givetvis frivilliga och vill eleven delta kräver det medlemskap i Kristinaskolans GIF vilket kostar 100 kronor per kalenderår. Därtill kan det, beroende på aktivitet, ibland kosta en summa extra.

 

Publicerat torsdag 23 februari 2023