Besök oss eller prova på Kristinaskolan

Funderar du på om Kristinaskolan är rätt skola för ditt barn? Välkommen att besöka oss på Kristinaskolan. Vi erbjuder flera möjligheter till information och besök både inför skolstart och för elever som redan börjat i sin hemskola. Alla besök planeras utifrån elevens individuella behov och önskemål.

Vi visar runt skolans miljöer och informerar om vår verksamhet

På Kristinaskolan organiserar vi så kallade miljöbesök som ger en inblick i vår verksamhet och hur vi arbetar. Vi visar runt i skolan och ger er den information som ni önskar. 

Det finns möjlighet att titta in i en klass och se hur undervisningen går till. Är ni intresserade av att se något av våra boenden för elever så ordnar vi ett besök då ni samtidigt kan få träffa personal som arbetar där.

Under besöket har ni också möjlighet att träffa olika personalkategorier på skolan. Ett miljöbesök brukar sträcka sig från lunch till lunch.

Prova på att vara elev

Det finns möjlighet för elever att komma och prova på att vara elev hos oss för att se om det kan vara ett alternativ till hemskolan. 

Under en prova på-vecka ingår eleven i en befintlig klass på skolan. Eleven deltar i skolarbetet och följer klassens schema. Antalet prova på-veckor kan variera. Vilken vecka eller veckor som eleven ska komma till Kristinaskolan kommer vi överens om tillsammans med elevens vårdnadshavare. 

Efter prova på-veckorna gör vi en utvärdering tillsammans med eleven och elevens vårdnadshavare för att fundera på hur fortsättningen ska bli. 

Välkommen att kontakta oss om ni är intresserade av ett besök.

Publicerat fredag 4 november 2022