Boende

Eleverna på Kristinaskolan kommer från hela Norrland. Det innebär att många bor i Härnösand under veckorna.

Eleverna kommer på måndagarna lagom till lunch och åker hem på fredagseftermiddagarna.

Vi har ett antal villor där eleverna bor, fyra till fem i varje, i blandade grupper med både pojkar och flickor i olika åldrar. I varje boende arbetar fyra vuxna. På eftermiddagarna och kvällarna finns alltid två vuxna "hemma" och varje natt finns en vuxen på plats.

Som hemma

Här ser det precis ut som hemma. Hallen är fylld av skor, jackor och skolväskor. Man hjälper till och delar på vardagssysslorna. Barnen har sina egna rum, idolaffischer på väggarna och sängen full av mjukisdjur.

Det är ett stort steg för hela familjen när barnet börjat veckopendla till skolan, därför satsar vi extra mycket på att skapa en så hemlik atmosfär som möjligt i våra boenden. Vårt mål är att boendet ska ge barnen trygghet, självkänsla och respekt för sig själv och andra. Vi strävar efter att anpassa våra boenden efter varje individs behov och förutsättningar.

Föräldrakontakt och besök

Kontakten med föräldrarna är en viktig del i vårt dagliga arbete med barnen. Genom telefonsamtal och besök har personal och föräldrar kontakt. För barnens del, framför allt de yngsta, är bildkommunikation via dator eller mobil en fantastisk tillgång. Tänk att kunna se föräldrarna när du berättar om vad som har hänt under dagen och kunna visa upp den senast gjorda teckningen.

När en elev börjar hos oss, har föräldrarna möjlighet att bo tillsammans med sitt barn i boendet under den första tiden. Föräldrarna är alltid välkomna att besöka oss.

Publicerat tisdag 5 maj 2020