Hällsboskolan Kungsholmens boende för elever

En del av våra elever som bor långt ifrån skolan väljer att bo på ett av våra elevboenden. Hällsboskolan Kungsholmen har två elevboenden, ett som ligger mittemot skolan och det andra som ligger i Spånga. 

Som hemma

På våra boenden ser det ut precis som hemma. Hallen är fylld av skor, jackor och skolväskor. 

Eleverna har sina egna rum med grundmöblering där man gärna får inreda med personliga saker efter smak. I boendet finns gemensamma sällskapsytor för att främja samvaron. 

På varje boende finns det plats för fem elever, i blandade grupper med pojkar och flickor i blandade åldrar. I varje boende arbetar tre-fyra vuxna. På eftermiddagar och kvällar finns alltid två vuxna ”hemma” och varje natt finns en vuxen på plats. 

Besök och föräldrakontakt

Vi vet att det är ett stort steg att börja veckopendla och därför är familjen är alltid välkommen att besöka boendet. 

Kontakten med vårdnadshavare är en viktig del av vårt arbete för att skapa trygghet kring eleven. Tillsammans med er och ert barn tar vi fram individuella mål för att utveckla elevens självständighet, i enlighet med myndighetens nationella mål för boendeverksamheten. 

Fritid och aktiviteter

Tillsammans bestämmer vi vilka aktiviteter vi ska göra. Det kan var allt från att umgås med kompisar, gå på ungdomsgården, spela spel, åka på utflykter, bada, titta på film, laga mat och baka.

Inskolning

Vi planerar varje inskolning individuellt efter överenskommelse mellan vårdnadshavare, boende och skola. Vårdnadshavare är alltid välkomna att besöka oss. Läs mer om inskolning här. (PDF-dokument, 191 kB)

Publicerat fredag 9 december 2022