Pressinbjudan: Nu inviger vi nya lokaler för Hällsboskolans elever

Nu får Hällsboskolans elever nya lokaler. Vi firar den 6 februari 12.15 - 14.45, tillsammans med elever, vårdnadshavare och andra inbjudna. Generaldirektör Fredrik Malmberg håller tal, eleverna medverkar med dans och sång, och vi får lyssna till föräldraberättelse om hur viktigt det är att skolan utgår från elevernas behov.

Hällsboskolan är en statlig specialskola som tar emot elever med grav språkstörning från hela landet, och undervisningen fokuserar på språk och kommunikation. För att alla elever i skolan ska få bästa möjliga förutsättningar att lära sig är undervisningen anpassad till deras individuella behov.

- Vårt mål är att skolan ska präglas av trygghet och trivsel, och att eleverna ska få en undervisning som gör att de når målen med sin utbildning. Det är väldigt roligt att få fortsätta jobba mot det målet i våra nya fina lokaler, säger Jan Steneberg, rektor på Hällsboskolan i Umeå.

Programmet inleds med tal av Fredrik Malmberg, generaldirektör på Specialpedagogiska skolmyndigheten, som är Hällsboskolans huvudman. Efter det kommer skolans elever att bidra med intervjuer om hur de upplever sin skola och med dans och sång.

Vid invigningen kommer också Eva Wenngren att medverka. Hon är mamma till en av de elever som avslutat sin skolgång på skolan. Eva Wenngren kommer då att berätta om sin dotters skolgång innan, under och efter tiden på Hällsboskolan.

Tid: 6 feb 12.15 till 14.45.
Plats: Hällsboskolan, Aktrisgränd 34, Umeå.

För frågor och kontakt med Hällsboskolan:
Kontakta Jan Steneberg, rektor, tel 010-473 52 02, jan.steneberg@spsm.se

Publicerat onsdag 26 september 2018