Pressinbjudan: Invigning av Hällsboskolan Mälarhöjden – en specialskola för elever med grav språkstörning

Torsdag 29 augusti inviger Specialpedagogiska skolmyndigheten Hällsboskolan Mälarhöjden som blir den tredje nationella specialskolan för elever med grav språkstörning. Generaldirektör Fredrik Malmberg med medarbetare kommer att berätta om myndighetens, specialskolans och Hällsboskolans verksamhet.

Tid: 29 augusti kl. 13 – 16
Plats: Mälarhöjdsvägen 23, Hägersten

Den nya Hällsboskolan Mälarhöjden kommer att ge undervisning för barn och elever med grav språkstörning i årskurserna förskoleklass till årskurs 2. Vid skolstarten kommer skolan att ha cirka 40 elever. De två andra Hällsboskolorna för elever med grav språkstörning finns på Kungsholmen i Stockholm och i Umeå.

Totalt driver Specialpedagogiska skolmyndigheten tio specialskolor runt om i landet med olika inriktningar för elever som utifrån sin funktionsnedsättning behöver ett alternativ till grundskolan.

Till invigningen kommer organisationer och personer med engagemang för barn och elever med grav språkstörning.

Program
13.00 – 13.25 Rektor Marie Eriksson, elever och personal hälsar alla välkomna till den nya Hällsboskolan i Mälarhöjden.
13.25 – 13.35 Tal av generaldirektören Fredrik Malmberg och specialskolornas chef Per Ekström
13.35 – 13.40 Elever och generaldirektören klipper banden.
13.40 – 16.00 Mingel och rundvisning på skolan.

Anmälan senast 28 augusti. För mer information och anmälan kontakta Erika Bergman, pressekreterare Specialpedagogiska skolmyndigheten, tel 070-577 08 83, erika.bergman@spsm.se.

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också tio specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Besök även vår webbplats www.spsm.se

Publicerat måndag 2 september 2019