Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten
Nyhetsbrev från Södra regionen, Specialpedagogiska skolmyndigheten

Tematräffar om stödmaterial elevhälsa

Specialpedagogiska skolmyndigheten erbjuder kompetensutveckling och rådgivning inom det specialpedagogiska området för verksamma inom alla skolformer. Vi i Södra regionen ger stöd till dig som arbetar inom Skåne, Blekinge län, Kronobergs län och Kalmar län.

I vårt nyhetsbrev informerar vi om det som vi tycker är viktigt för dig som arbetar inom förskola, skola, fritidshem och vuxenutbildning. Målet med vårt nyhetsbrev är att inspirera dig i ditt arbete med att ge alla barn, elever och vuxenstuderande en tillgänglig och likvärdig utbildning.digitalt lärande 2

Utveckla det förebyggande och hälsofrämjande i er skola med vårt stödmaterial elevhälsa

Under våren lanserade Specialpedagogiska skolmyndigheten ett stödmaterial om elevhälsa. Syftet med materialet är att ge skolor stöd att utveckla ett mer förebyggande och hälsofrämjande arbetssätt i hela skolan. Läs mer om stödmaterialet här.

I höst ordnar vi flera tematräffar om stödmaterialet för dig som är rektor och elevhälsopersonal. Se nedan.

Stödmaterial elevhälsa

Denna tematräff på en timme vänder sig till dig som är rektor och syftar till att ge en introduktion i hur stödmaterial elevhälsa kan användas för att utveckla det förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbetet. Välj det tillfälle som passar dig bäst. Se datum och ort nedan.

26 september, Kalmar. Sista anmälningsdag 22 augusti.

4 oktober, Växjö. Sista anmälningsdag 30 augusti.

5 oktober, Växjö. Sista anmälningsdag 30 augusti.

26 oktober, Malmö. (Frukostmöte) Sista anmälningsdag 21 september.

26 oktober, Malmö. (Eftermiddagsmöte) Sista anmälningsdag 21 september.

Hur kan Stödmaterial elevhälsa användas i praktiken?

Denna tematräff syftar till att ge inspiration till dig som är rektor och elevhälsopersonal. Praktiskt arbete och utforskande samtal runt hur skolans elevhälsoarbete kan systematiseras och utvecklas. Välj det tillfälle som passar dig bäst. Se datum och ort nedan.

23 oktober, Kalmar. Sista anmälningsdag 18 september.

8 november, Växjö. Sista anmälningsdag 4 oktober.

28 november, Malmö. Sista anmälningsdag 24 oktober.

Höstens kursutbud

Om ni vill se allt vårt kursutbud i södra regionens upptagningsområde som är Skåne, Blekinge, Kronobergs län och Kalmar län så hittar ni detta i vår kursöversikt. Kursöversikten har även uppdaterats med fler träffar och några träffar har bytt datum.

Kursöversikt för höstterminen 2018 (PDF-dokument, 1 kB)Fråga en rådgivare

Fråga en rådgivare

Visste du att du kan få svar på dina frågor om pedagogiska konsekvenser av en funktionsnedsättning genom vår tjänst Fråga en rådgivare?

Där kan du även söka svaret på din fråga bland redan publicerade svar.

Följ gärna oss på sociala medier

Följ gärna oss på Instagram, som är ett stafettkonto för våra medarbetare. Varje vecka möter du en medarbetare som visar sin arbetsvardag.

Spsmsverige heter vi på Instagram.

Vi finns även på Facebook, Twitter och Linkedin.

Du vet väl att flera av våra medarbetare bloggar om olika specialpedagogiska utmaningar i vår webbsida? Alla våra bloggar hittar du här.

Kontakta oss

Kontakta vår kommunikatör Petra Eklund, petra.eklund@spsm.se om du har frågor om vår verksamhet, vårt kursutbud eller vill veta mer om vårt specialpedagogiska stöd.

En likvärdig utbildning för alla

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också åtta specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Besök även vår webbplats www.spsm.se

Varför får du detta nyhetsbrev?

Du får detta nyhetsbrev för att:

  • du har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
  • finns med i Skolverkets skolregister.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att avregistrera dig, se länken "Avregistering" längst ner på denna sida. Då tar vi bort dina personuppgifter från vår sändlista för nyhetsbrev. Om du inte har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev utan får nyhetsbrevet för att du finns med i Skolverkets skolregister så kan du maila petra.eklund@spsm.se med "Avregistrering nyhetsbrev" i ämnesraden så tar vi bort dina uppgifter från vår sändlista för nyhetsbrev.

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.