Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten
Nyhetsbrev från Östervångsskolan

Östervångsskolan informerar

Ni får detta nyhetsbrev för att ni har barn på Östervångsskolan. I nyhetsbrevet tar vi upp saker som är bra för dig som vårdnadshavare att känna till.

Synpunkter om nyhetsbrevet skickar du till vår kommunikatör Petra Eklund, petra.eklund@spsm.se.


Nytt gränssnitt i Skolnet (Vklass)

Om du har loggat in på Skolnet (Vklass) har du säkert märkt att Vklass fått ett nytt utseende. Plattformen Vklass har nämligen fått ett nytt gränssnitt.

Här finns information om alla de nya förändringarna om det nya gränssnittet innebär. (PDF-dokument, 3 kB)

Matte med GeoGebra animation

Trodde du att matte endast handlar om att lösa olika uppgifter i en mattebok? Matte är faktiskt så mycket mer än det som finns i en mattebok. Till exempel kan man jobba med matteanimation.

I denna film, som finns på vår Facebooksida, kan du se vad det är för något.


Konsthistoria i bildlektionerna

På bildlektionerna har eleverna i år 9-10A och 9-10B jobbat med konsthistoria. Se de snygga alsterna som eleverna gjort på vår Facebook!

Bokens dag 23 april

Den 23 april är det världsbokdagen. Precis som tidigare år ordnar Östervångsskolan bokens dag.

Mer information om program kommer upp på Skolnet. Håll utkik!

Nästa skolrådsmöte 2 maj

Den 2 maj är det skolrådsmöte. Om du vill ta upp något i skolrådet, kontakta gärna skolledningen eller någon av representanterna som sitter med i skolrådet.

Det är tider för nationella prov

Just nu pågår flera nationella prov. Till höst kommer de första digitala nationella proven med uppsats i svenska och engelska. Under de kommande tre åren kommer alla nationella proven successivt att bli digitala.

Dövas historia och frågesport

I fredags hade högstadiet besök av Charlotte och Urban som berättade om Sveriges Dövas Ungdomsförbunds historia samt hade frågesport för eleverna. Se inlägget på Facebook.


Dövfilmfestival och teckenspråkig ståupp-komiker

Innan påsk fick elever i 78AB, 9-10AB och 5-10C delta i dövfilmfestivalen i Malmö. De fick se filmen Wonderstruck och flera korta filmer med döva rollinnehavare. En av de korta filmerna som de såg var den Oscarvinnande kortfilmen The Silent Child.

Se inlägget på Facebook här.

På fredagen innan eleverna gick på påsklov fick de även besök av Gavin, en ståuppkomiker från England men bosatt i Finland. Han berättade olika komiska anekdoter från sitt liv och vilka missförstånd som kan ske mellan döva och hörande, men också kulturkrockar mellan den äldre och den yngre generationen, speciellt när det gäller den tekniska utvecklingen.

Se inlägget på Facebook här.

Personal på besök till Internationella Skolan

Innan påsk var Östervångsskolans personal på besök hos gamla Östervångsskolan som numera huserar Internationella engelska skolan. Personalen bjöds på fika och fick lyssna på skolans rektor berätta om internationella engelska skolans verksamhet och hur de tänkt kring renoveringen. Därefter fick de en rundvisning.

Aulan har blivit ett fint bibliotek och några lokaler används på ett annat sätt av Internationella skolan. Många som besökte skolan tycker de har gjort en fantastisk renovering av skolan. Fönster och dörrar som tidigare var röda har fått tillbaka originalfärgen som är grönaktig och man har flera gjort andra fina små detaljer för att bevara skolan. Det märktes att de renoverat skolan med väldigt stor omtanke.

På Facebook finns bilder på Internationella engelska skolan.


Kontakta oss på skolan

  • Växeln: 010-473 50 00
  • Rektor Ann Holmström: 010 473 55 32 eller maila ann.holmstrom@spsm.se.
  • Biträdande enhetschef Kajsa Sahlén (ansvarig 6-10 och 5-10C): 010 473 53 50 eller kajsa.sahlen@spsm.se.
  • Biträdande enhetschef Johanna Hansson (ansvarig fritidshem, elevassistenter och F-5): 010 473 50 54 eller johanna.hansson@spsm.se.

Vid frågor som berör ditt barn, kontakta ditt barns mentor i första hand.

Glöm inte att löpande kolla Skolnet. Länk finns här.

Följ och gilla gärna vår Facebooksida

På vår Facebooksida kan du se vad vi gör på skolan i form av bilder, texter och filmer.

Om Östervångsskolan

Östervångsskolan ligger i Lund och har sedan 1871 varit en skola för elever som är döva eller har hörselnedsättning. Idag är Östervångsskolan en skola med tvåspråkig undervisning i teckenspråkig miljö för elever i årskurs F-10. Sedan årsskiftet 2015-2016 finns skolan i ny- och ombyggda lokaler under samma tak som Tunaskolan, en kommunal grundskola.