Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, oktober 2017

Det finns över 3500 läromedel i vår webbshop. Här presenterar vi några aktuella titlar.

Hela vårt utbud av läromedel hittar du i vår webbshop.

Via webbshopen kan du även ansöka om anpassning av läromedel för elever med synnedsättning eller blindhet. Det tar mellan sex och tio månader att producera ett helt nytt pedagogiskt anpassat läromedel.


Porträtt Peter Gröndahl.

Enkla beskrivningar av svåra begrepp

Peter Gröndahl har skrivit Människan och samhället, ett läromedel i ämnesområdet individ och samhälle för gymnasiesärskolan. Läs en intervju med Peter om arbetet med läromedlet och utmaningarna i att förklara svåra begrepp på ett enkelt sätt.

Läs intervjun här.

Högt trafikerad väg genom stadsmiljö.

Samhällskunskap – så klart kurs 2 och 3

Samhällskunskap – så klart kurs 2 och 3 är ett läromedel för gymnasiesärskolan om lag och rätt, massmedier, klimatet och om att undersöka samhällsfrågor på egen hand. Till boken finns två arbetsböcker med uppgifter av varierande svårighetsgrad.

Gå till läromedlet i webbshopen.


Ölands landskapsdjur, näktergal, som taktil bild.

Sveriges landskap – kartor, vapen, djur och blommor

Svällpappersbilder är taktila bilder att läsa med fingrarna. Genom upphöjda linjer, ytor och symboler kan personer med synnedsättning och blindhet förstå hur föremål ser ut.

Sveriges landskap – kartor, vapen, djur, blommor är en samling svällpappersbilder i färg över Sveriges landskapsvapen, landskapsdjur och landskapsblommor. I samlingen finns också en karta över Sveriges landskap och respektive landskaps form.

Gå till läromedlet i webbshopen.


En att-göra lista med bra idéer skrivs ner.

Tipsa andra med hjälp av läromedelslistor

På Hitta läromedel kan du skapa listor över läromedel du tycker är intressanta. Listorna gör det enkelt att tipsa kollegor om läromedel, eller att minnas läromedel du vill återkomma till i framtiden.

Kom igång med egna listor.

Illustrerad figur med en glödlampa som lyser bakom sig.

Fråga en rådgivare

Har du frågor om en funktionsnedsättnings pedagogiska konsekvenser? Vår tjänst Fråga en rådgivare vänder sig till dig som arbetar inom utbildningsverksamheter. Välkommen att ställa din fråga eller söka bland hundratals svar.

Gå till Fråga en rådgivare.


Illustrerade elever i ett klassrum tillsammans med sin lärare.

Sök bland över 8000 läromedel

I vår söktjänst Hitta läromedel har vi samlat läromedel som på olika sätt underlättar lärandet för elever med olika behov. Spara dina sökträffar i listor och köp läromedlen hos förlag eller hos någon annan återförsäljare.

Besök vår söktjänst Hitta läromedel

Hos Specialpedagogiska skolmyndigheten får du stöd när du skapar lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.