Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, maj 2019

Det finns närmare 4 200 läromedel i vår webbutik. Här presenterar vi några aktuella titlar.

Hela vårt utbud av läromedel hittar du i vår webbutik.

Via webbutiken kan du även ansöka om anpassning av läromedel för elever med synnedsättning eller blindhet. Det tar mellan sex och tio månader att producera ett helt nytt pedagogiskt anpassat läromedel.


Norden-serien komplett

Vi är glada att kunna presentera de två sista reviderade läromedlen i Norden-serien: Island - en del av Norden och Danmark - en del av Norden. Nu är den lättlästa och rikt illustrerade serien om de fem nordiska länderna för grundsärskolans årskurs 7-9 komplett. Läs mer om hela serien i vår webbutik.

Nytt i Luna-serien

Luna är en flicka med många funderingar. Allt är inte så lätt att förstå men Lunas mamma vill gärna förklara. Nu utökas Luna-serien med två nya titlar: Luna i trafiken och Luna på skattjakt. Serien om Luna riktar sig till elever i grundsärskolan inriktning träningsskola. Läs mer om Luna-serien i webbutiken.


Ny funktion på pictogram.se

Nu finns en ny funktion på pictogram.se. Du kan nu skapa dina egna böcker med text, egna bilder och pictobilder. Testa funktionen under här.


Vem bor i mormors hus?

Sara och John blir nyfikna på ett hus som står lite avsides på mormors tomt. Ingen har bott i huset på länge, men stämmer det? Vem bor i mormors hus är ett nybörjarmaterial i teckenspråk på 10 avsnitt och vänder sig till yngre barn som har en begränsad kunskap i teckenspråk. Läs mer i webbutiken.

Ett uppslagsverk om teckenspråk

Språklära är ett nytt läromedel som är ett uppslagsverk om teckenspråk på teckenspråk. Här kan man snabbt och enkelt få fram information om teckenspråkets grammatik. Läs mer i webbutiken.

Hur funkar våra sinnen?

Våra sinnen är en programserie i biologi om våra fem sinnen syn, hörsel, smak, lukt och känsel. Materialet är teckenspråkigt och förklarar på ett enkelt och lättsamt sätt hur våra sinnen fungerar. Läs mer i webbutiken.

Nyreviderad kortlek med teckenspråkets handalfabet

Vår kortlek med teckenspråkets handalfabet kommer ut i nyreviderad utgåva - och dubbleras i omfång. Nej, alfabetet har inte fått dubbelt så många bokstäver, däremot följer två versioner av kortleken med. Läs mer i webbutiken.


Illustrerade elever i ett klassrum tillsammans med sin lärare.

Sök bland över 8000 läromedel

I vår söktjänst Hitta läromedel har vi samlat läromedel som på olika sätt underlättar lärandet för elever med olika behov. Spara dina sökträffar i listor och köp läromedlen hos förlag eller hos någon annan återförsäljare.

Besök vår söktjänst Hitta läromedel

Det här är Specialpedagogiska skolmyndigheten

Hos Specialpedagogiska skolmyndigheten får du stöd när du skapar lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Läs mer på www.spsm.se