Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, maj 2017

Det finns över 3000 läromedel i vår webbshop! Här presenterar vi några populära produkter som nyligen har släppts.

Vill du handla i vår webbshop är det bara att klicka dig in på www.spsm.se/webbshop. Där finns hela vårt utbud. Det är också via webbshopen som du ansöker om anpassning av läromedel för elever med synnedsättning eller blindhet. Välkommen in!


Med enkla ord om det svåra

Alla blir vi ledsna när någon dör. Nu finns den här boken även i digital form. Den kom ut 2013 och handlar om sorg. Författarna skildrar med bilder och enkel text hur Karin och Bengt känner det när de mister en kär släkting. Målgruppen är elever på gymnasiesärskolan samt studerande på lärvux.

Beställ i vår webbshop!

Parhus, radhus och lite till

Lär dig på ett enkelt sätt hur det går till att bygga ett hus. Du får också en genomgång av olika typer av boenden. Vad är skillnaden mellan parhus och radhus, hyreslägenhet och bostadsrätt? Boken kom 2004 men har nu reviderats. Den riktar sig till elever på gymnasiesärskolans individuella program och lärvux.

Beställ i vår webbshop!


SVT:s programserie om världsreligionerna i ny skrud

SO – Religion handlar om de stora världsreligionerna och var ursprungligen en produktion på teckenspråk inom ramen för Sveriges Televisions programserie "Perspektiv". När SVT tog bort programserien valde Specialpedagogiska skolmyndigheten att köpa produktionen och komplettera den med nya undertexter och ny musik. Programmen innehåller teckenspråkiga intervjuare och religionsutövare inom de stora världsreligionerna. Läromedlet passar för högstadiet och gymnasiet.

Beställ i vår webbshop!


Omslag till Hanna och Sofia köper väska

När saker och ting inte blir som man tänkt sig

Ett läromedel i serietidningsformat! Hanna och Sofia köper väska vänder sig till den som har autism eller Aspergers syndrom och skildrar situationer i vardagen som kan vara svåra att hantera. Här händer det som inte får hända – just den väska som Sofia har tittat ut är slut. Målgruppen är elever i år 6-9 i grundsärskolan ämnen, gymnasiesärskolan och lärvux.

Beställ i vår webbshop!

Läromedel för äldre elever om sex och relationer

I det digitala läromedlet Min kropp 2 diskuterar och reflekter ungdomar om relationer, respekt, kärlek och sex – men också om internetanvändning, alkohol och sexuella övergrepp. Två programledare leder samtalen. Läromedlet är på teckenspråk och riktar sig till högstadie- och gymnasieelever. Det kan även användas av elever som inte har någon hörselnedsättning.

Beställ i vår webbshop!

Rykande färsk förteckning över anpassade läromedel

Specialpedagogiska skolmyndigheten anpassar mot beställning förlagsutgivna läromedel så att de kan läsas av elever med funktionsnedsättning. I den här förteckningen listas ett stort antal läromedel som myndigheten har anpassatt till olika format – bland annat tryckt punktskrift. Förteckningen går att ladda ner kostnadsfritt i pdf-format.

Beställ i vår webbshop!

För lärare som ska lära ut räkning med abakus

Abakusen är en räkneram som används istället för papper och penna. Den här handledningen riktar sig till lärare som undervisar elever med svår synnedsättning eller blindhet i ämnet matematik. Boken går noggrant igenom olika användbara metoder vid introduktionen av abakusen. Nyhet! Nu kan du även köpa din räkneram hos oss. De säljs i en- eller tiopack. 

Beställ i vår webbshop!


Sök bland över 8000 läromedel

I vår söktjänst Hitta läromedel har vi samlat läromedel som på olika sätt underlättar lärandet för elever med olika behov. Spara dina sökträffar i listor och köp läromedlen hos förlag eller hos någon annan återförsäljare.

Besök vår söktjänst Hitta läromedel

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga, ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom: specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag.
Läs mer på www.spsm.se