Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, februari 2017

Det finns över 3000 läromedel i vår webbshop! Här presenterar vi några populära produkter som nyligen har släppts.

Missa inte den digitala versionen av Maja och Milo. Serien vänder sig till tonåringar och vuxna som behöver mycket enkel text. 

Den nya läromedelskatalogen för 2017 finns nu att beställa!

Dessutom har det webbaserade läromedlet Teckenspråk online fått sina fyra sista kapitel och är nu komplett.

Gå till Specialpedagogiska skolmyndighetens webbshop för mer information och inspiration!Böckerna om Maja och Milo - nu i digital form

Handlingen i böckerna om Maja och Milo kretsar kring vardagliga händelser med inslag av dramatik. Ska Maja och Milo hitta den borttappade cykelnyckeln när de ska hem från bion? Och hur reagerar Milo när Maja vill dansa med Nils en stund?

Målgruppen är tonåringar och vuxna som behöver mycket enkel text.

Alla åtta böckerna finns nu i digital form med stora möjligheter att anpassa inställningarna utifrån elevernas olika behov.

Just nu kan du testa den digitala versionen gratis. 

Läs mer om läromedlet i vår webbshop.

Anmäl dig till konferensen Lyckas i lärandet

Konferensen ska inspirera till nya sätt att arbeta aktivt och systematiskt med att tillgängliggöra lärmiljöer för alla barn och elever. 

Lyckas i lärandet turnerar runt i Sverige under våren 2017 med start i Stockholm den 28 mars.

Sista anmälningsdag för konferenserna i Stockholm, Karlstad, Göteborg och Malmö är 24 februari 2017 och för Umeå 24 mars 2017.

Läs mer och anmäl dig här.

Ansök om anpassningar till punktskriftsläsande elever

För de lärare som har eller kommer att få punktskriftsläsande elever till hösten är det hög tid att fundera över vilka läromedel som behövs inför hösten 2017. Behövs nya anpassningar brinner det i knutarna!

Lämna in din ansökan via formuläret i webbshopen!

För garanterad leverens till höstterminen 2017 skulle ansökan ha lämnats in senast den 31 januari - men vi tar fortfarande emot ansökningar och gör en bedömning av vad som är möjligt att hinna med.

Det tar upp till sex månader att pedagogiskt anpassa och framställa anpassade läromedel med punktskrift.


Läromedelskatalogen 2017

I katalogen har vi samlat de läromedel som produceras av Specialpedagogiska skolmyndigheten. Den nya katalogen för 2017 finns nu att beställa i vår webbshop. Det kostar ingenting. Den går också att ladda ner som pdf. 

Nytt stödmaterial för förskolan

Förskolans verksamhet ska enligt läroplanen vara "rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar". Med hjälp av detta nya stödmaterial får pedagoger och chefer verktyg för att skapa en förskola som är tillgänglig för alla. Ladda ner det i webbshopen.


Nu finns alla kapitel i Teckenspråk Online

Det webbaserade och helt digitala läromedlet i teckenspråk har släppts i tre omgångar. Kapitel 9-12 kom i februari 2017 och läromedlet är nu komplett. De sista kapitlen handlar om sjukvård, studier och arbetsliv, semester och dövas dag. 

Läromedlet kan anpassas till olika elevgrupper med hjälp av val för svenskt tal och undertext.

Läs mer om Teckenspråk Online i webbshopen.

Illustrerade elever i ett klassrum tillsammans med sin lärare.

Sök bland över 8000 läromedel

I vår söktjänst Hitta läromedel har vi samlat läromedel som på olika sätt underlättar lärandet för elever med olika behov. Spara dina sökträffar i listor och köp läromedlen hos förlag eller hos någon annan återförsäljare.

Besök vår söktjänst Hitta läromedel

Det här är Specialpedagogiska skolmyndigheten

Hos Specialpedagogiska skolmyndigheten får du stöd när du skapar lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Läs mer på www.spsm.se