Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, december 2018

Det finns närmare 4 000 läromedel i vår webbutik. Här presenterar vi några aktuella titlar.

Hela vårt utbud av läromedel hittar du i vår webbutik.

På grund av helårsbokslut har webbutiken stängt från 17 december 12.00 och öppnar igen 14 januari 2019. Under helårsbokslut kan du inte skicka nya beställningar.

Via webbutiken kan du även ansöka om anpassning av läromedel för elever med synnedsättning eller blindhet. Det tar mellan sex och tio månader att producera ett helt nytt pedagogiskt anpassat läromedel.


Två illustrerade personer tittar på en foto.

Någon man tycker mycket om har dött, onlinebok

Alla blir vi ledsna när någon som vi tycker om har dött. Det är svårt att förstå vad döden innebär.

I den här onlineboken beskrivs, med bilder och enkel text, hur Karin och Bengt mister en kär släkting. Materialet är avsett som underlag till samtal kring det svåra som inträffat.

Läs mer om läromedlet i vår webbutik.

Illustration av en Abakus.

Räkna med abakus – övningsbok med punktskrift och svartskrift

I Räkna med abakus – övningsbok, tränar eleven de fyra räknesätten. Övningsboken är mer anpassad för att lösa uppgifter med stöd av abakusen istället för uppställningar med papper och penna.

Läs mer om läromedlet i webbutiken.

Finlands flagga, människor på ett trog i bakgrunden.

Finland - en del av Norden

Vad kan du upptäcka i Finland? Nu kommer en reviderad utgåva av läromedlet Finland - en del av Norden.I denna rikt illustrerade bok kan du läsa om Helsingfors och andra städer, om skogsbruk, djur och skeppsvarv. Du kan titta på kartor där du kan se land, hav, älvar och sjöar.

Läs mer om läromedlet i webbutiken.

Historievindens gränssnitt.

Historievinden

Historievinden är ett teckenspråkigt webbläromedel om vår 1900-talshistoria för högstadiet och gymnasiet. Läromedlet består av filmer som handlar om killen Utis som precis flyttat till ny lägenhet och får ett vindsförråd fullt med grejer. De föremål som finns på vinden binder ihop Sveriges och världens 1900-talshistoria.

Läs mer om läromedlet i vår webbutik.


Illustrerade elever i ett klassrum tillsammans med sin lärare.

Sök bland över 8000 läromedel

I vår söktjänst Hitta läromedel har vi samlat läromedel som på olika sätt underlättar lärandet för elever med olika behov. Spara dina sökträffar i listor och köp läromedlen hos förlag eller hos någon annan återförsäljare.

Besök vår söktjänst Hitta läromedel

Hos Specialpedagogiska skolmyndigheten får du stöd när du skapar lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.
Läs mer på www.spsm.se