Klicka här för webbversion

Specialpedagogiska Skolmyndigheten

Nytt om läromedel, december 2016

Nu har vi laddat upp med flera helt nya läromedel i vår webbshop. Missa inte Min bok och den nyutkomna bokserien om Luna för elever i grundsärskolan. En annan nyhet är Stjärntema på teckenspråk.

I Nytt om läromedel presenterar vi våra senaste läromedelsnyheter och populära produkter som finns i vår webbshop. Välkommen att anmäla dig till vårt nyhetsbrev på vår webb!

I vår webbshop finns över 3000 läromedel att beställa!Bild på tre bokomslag

Luna

Luna är en flicka med många funderingar kring olika saker som hon ser och hör. Allt är inte så lätt att förstå men Lunas mamma vill gärna visa och förklara. Serien om Luna riktar sig till elever i grundsärskolan inriktning träningsskola. I berättelserna vill författaren på ett enkelt och konkret sätt tydliggöra det som är abstrakt.

Beställ i vår webbshop!

Bild på alfabetspussel

Alfabetspussel

Alfabetspussel är en lekfull introduktion till alfabetet, i både punktskrift och svartskrift. Träna alfabetisk ordning, hitta vokaler och konsonanter eller plocka de bokstäver som just ditt namn innehåller. Elever med blindhet kan arbeta på egen hand eller tillsammans med en seende kompis. Pusslet går att använda om och om igen.

Beställ i vår webbshop!


Min bok utvecklar språket

Min bok riktar sig till elever som av olika orsaker behöver bygga upp ett ordförråd. Det kan vara en nyanländ elev eller en elev som håller på att utveckla det talade språket. Orden som är utvalda i det här materialet utgår från vår vardag. I flera av övningarna används både text och pictobilder för att ge eleven ett alternativt sätt att arbeta med uppgifterna.

Beställ i vår webbshop!

Omslagsbild på Djur i världen

Djur i världen med taktila bilder

Djur i världen A-Ö är ett läromedel i biologi som riktar sig till elever med blindhet och synnedsättning.  Läromedelet innehåller spännande fakta om djur på savannen, i regnskogen, öknen och polarområdena. De 75 djuren presenteras med lättläst, strukturerad text och färgbilder som inspirerar till nya kunskaper om djur och natur.

Beställ i vår webbshop!


Stjärntema - nytt läromedel på teckenspråk

Stjärntema är ett läsutvecklingsmaterial i e-bokformat som är översatt till teckenspråk.

­– Du bläddrar i e-boken och klickar på textstycken för att få dem upplästa på teckenspråk med svenskt tal. I e-boken kan du även göra anteckningar, överstrykningar och skriva med en penna, och allt sparas till nästa inloggning, säger projektledaren Fredrik Roos.

Stjärntema handlar om områdena vatten och miljö och har elva svårighetsnivåer. Eleverna kan hitta en bok som passar just dem och få en möjlighet till utveckling i egen takt.

Beställ i vår webbshop!

Omslagsbild av en jordglob

Människan och världen - jorden

Vår nya serie Människan och världen vänder sig i första hand till elever som går på gymnasiesärskolans individuella program och kan läsa och skriva lite grann. Den första boken heter Människan och världen – jorden. Den innehåller begrepp som jordglob och karta, världsdelar, världshav och väderstreck. Eleven får lära sig mer om växter och djur från olika delar av världen och om Nordens länder.

Beställ i vår webbshop!

Tactile reading har boka-tidigt-rabatt

Missa inte att anmäla dig till den internationella konferensen Tactile Reading som vi arrangerar tillsammans med Myndigheten för tillgängliga medier i april. Senast den 31 december behöver du anmäla dig för att ta del av vår boka-tidigt-rabatt. Konferensen ger ett unikt tillfälle att ta del av internationell forskning inom området punktskrift och taktila bilder för barn och ungdom.

– Taktil läsning är ett ganska litet forskningsfält i Sverige, därför är det glädjande att så många forskare väljer att komma till vår konferens i Stockholm, säger Catarina Hägg projektledare.

Läs mer om konferensen och om hur du anmäler dig här

Bild på surfplatta

Nu släpper vi nya kapitel i Teckenspråk Online

Teckenspråk Online är ett basmaterial för elever eller andra som vill lära sig eller behöver bättra på sitt teckenspråk. Nu släpper vi kapitel 5 till 8, som handlar om mat, kärlek, djur och kläder.

Beställ i vår webbshop!

Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga, ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom: specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag. Läs mer på www.spsm.se