Hoppa till innehåll

Att möta barn med lindrig, måttlig och svår synnedsättning (ej blindhet)

Kursdagarna innehåller föreläsningar och erfarenhetsutbyte och syftar till att ge grundläggande kunskaper om pedagogiska konsekvenser av synnedsättning samt om hur man kan tillgängliggöra lärmiljön.

Kursen består av två tillfällen med arbetsuppgift däremellan.

 • 02
  onsdag
  oktober 2019
  09.00 - 16.00 Malmö, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Aktersalongen, Neptuniplan 7
  www.spsm.se
 • 06
  onsdag
  november 2019
  09.00 - 16.00 Malmö, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Aktersalongen, Neptuniplan 7
  www.spsm.se
 • Typ av aktivitet: Kurs
 • Målgrupp: Förskolechef, Förskollärare
 • Aktivitets-ID: 211209
 • Pris: Ingen avgift

Beskrivning

Kursdagarna innehåller föreläsningar och erfarenhetsutbyte och syftar till att ge grundläggande kunskaper om pedagogiska konsekvenser av synnedsättning samt om hur man kan tillgängliggöra lärmiljön.

Ur innehållet:

Föreläsningar kring pedagogiska konsekvenser av lindrig, måttlig och svår synnedsättning. Föreläsning av en person med egen erfarenhet av synnedsättning. Erfarenhetsutbyte mellan deltagare utifrån en hemuppgift kring bland annat en tillgänglig lärmiljö. Datorn och pekplattan som hjälpmedel för barn med synnedsättning. Praktiska övningar.

Kursen består av två separata kurstillfällen med mellanliggande arbetsuppgift vilket innebär deltagande vid båda tillfällena.

Medverkande

Fredrik Tomasson, fredrik.tomasson@spsm.se, 010-4735424
Mikael Andersson, mikael.andersson@spsm.se, 010-473 54 28

Målgruppsbeskrivning

Kursen vänder sig till personal som i sitt arbete möter barn med en synnedsättning.

Syfte

Som deltagare får du grundläggande kunskap om pedagogiska konsekvenser av synnedsättning samt vilka konsekvenser det kan få för lärandet.

Mål

Efter kursen har du grundläggande kunskaper om pedagogiska konsekvenser av synnedsättning och om hur du kan tillgängliggöra lärmiljön.

Funktionsnedsättningar

Synnedsättning

Upplysningar om innehåll

Fredrik Tomasson, fredrik.tomasson@spsm.se, 010-4735424
Mikael Andersson, mikael.andersson@spsm.se, 010-473 54 28

Upplysningar om administration

Christina Jarl, christina.jarl@spsm.se, 0104735324

Skolform

Förskola

Övrigt

Anmälan görs personligen med namn och kontaktuppgifter. Efter att kursanmälan kommit in skickas inloggningsuppgifter till din e-postadress så att du kan att logga in på ”Min sida”. Här finns de uppgifter som vi registrerat om dig och information om aktiviteter du deltar i.

Efter sista anmälningsdag får du en bekräftelse via e-post. Vid felaktiga kontaktuppgifter garanterar vi inte att information om kursplats och inloggning i fortbildningssystemet når rätt person. Om antalet anmälningar överstiger antalet platser kan vi behöva göra ett urval.

Observera: Får du förhinder att delta ska du avboka din plats före kursstart.
För att avboka kursplats eller om du glömt dina inloggningsuppgifter, se kursinformationen, http://www.spsm.se/fortbildningPublicerat fredag 23 augusti 2019 Granskat tisdag 17 september 2019