Tre killar i olika åldrar som ritar symboler för lärande. Bilden är från Bett-mässans webbplats.

Vi är med på världens största mötesplats för it i lärandet

Även i år är SPSM:s engagerade i Bett-mässan i London. Vi har två rådgivare som guidar de svenska deltagarna som rest till mässan med Datorn i utbildningen. Temat på guidningen är förstås it och specialpedagogik. Tre av våra rådgivare leder seminarier inom temat under Bett-dagarna.

– Vi ser fram emot mässan. Den brukar vara högintressant för svenska specialpedagoger och skolledare, säger Berit Engberg, samordnare för it i lärandet inom SPSM. Vi får också möjlighet att träffa deltagarna i två seminarier som vi ansvarar för. Curt Ekstedt och Karin Heikkilä, båda rådgivare på SPSM pratar om delaktighet genom användning av alternativa verktyg på ett kreativt sätt. Stefan Fornestedt specialpedagog och Johan Risborn, rektor på Ängsdals skola i Bunkeflostrand pratar tillsammans med Stefan Bonn, rådgivare under rubriken En-till-en ett lyft för alla elever?

Bett – Powering learning är världens största mötesplats med fokus på it och lärande. Hit reser hundratals svenska lärare, rektorer, skolutvecklare, it-pedagoger och andra som är intresserade av skolutveckling. Ungefär 35 000 personer från ett flertal länder besöker mässan, vilket gör den till en viktig mötesplats för samtal och framtida samarbeten. Mässan pågår 22-24 januari.

Publicerat onsdag 22 januari 2014 Granskat måndag 11 januari 2016