TeachMeet – inspiration och kollegialt lärande

Arbetar du i grundsärskolan eller gymnasiesärskolan? Vill du öka dina kunskaper kring praktiknära forskning? Vill du även stärka ditt och ditt arbetslags uppdrag genom kollegialt lärande? Under våren är det dags för våra populära TeachMeet i Stockholm. Anmäl dig redan idag!

Inom specialpedagogiskt stöd arbetar våra rådgivare med olika typer av stöd till pedagoger, lärare och skolledare. En typ av stöd kan du hitta genom våra kurser och tematräffar. I vår är det dags för TeachMeet som vänder sig till dig som arbetar inom grundsärskolan eller gymnasiesärskolan.

Hej Therese och Gunilla, rådgivare i Östra regionen som håller i träffarna! Vad är ett TeachMeet?
Detta TeachMeet är ett tillfälle för yrkesverksamma inom grundsärskolan eller gymnasiesärskolan att träffas och inspireras av varandra i form av presentationer och rundabordssamtal. Deltagarna delar med sig av praktiska exempel och arbeten från sina verksamheter, vi belyser aktuell forskning och nytt material och nyheter från andra skolmyndigheter presenteras. En gång per termin har vi även minimässa, där olika aktuella förlag, Hitta läromedel och intresseorganisationer deltar. Här presenteras även digitala hjälpmedel och nya läromedel så som appar som passar för grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

Vilka riktar ni er till?
Vi riktar oss till lärare, specialpedagoger, speciallärare och förstelärare i grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Vi ser gärna att ni kommer flera från samma arbetslag, för att få ut ännu mer av det kollegiala lärandet. Självklart kan man även medverka som ensam representant från sin skola, då sker det kollegiala lärandet på plats med övriga deltagare. Observera att anmälan ska göras individuellt.

Varför ska man anmäla sig till TeachMeet? Vad får man med sig?
Det är här det händer! Kollegialt lärande i praktiken. När du går här ifrån hoppas vi att du är full av nya idéer efter inspirerande exempel och samtal med kollegor från andra skolor. Upplägget med TeachMeet är även något som ni sedan på hemmaplan kan fortsätta med i till exempel arbetslagen eller skolor emellan.

Måste alla som deltar presentera något?
Alla kan delta på olika sätt, vara med i diskussioner i stora eller små grupper på frivillig basis.

Vad har tidigare deltagare sagt efteråt?
Vi har fått mycket positiva reaktioner från tidigare deltagare. Inspirerande är ett ord som många använder i sin utvärdering och deltagarna har speciellt uppskattat diskussionerna och de olika exemplen som presenteras av skolorna själva. Många längtar till nästa träff!

Vad är det bästa med just ett TeachMeet?
Att få energi och inspiration från sina kollegor! Input från forskning, minimässa och skolvärlden inspirerar och fördjupar det kollegiala lärandet.

Vill du veta mer om vårens TeachMeet eller vill du anmäla dig på en gång? Följ länken nedan så får du all information du behöver. Varmt välkommen att inspireras!

Läs mer om TeachMeet och anmäl dig
Läs mer om våra andra kurser om tematräffar

Publicerat fredag 19 oktober 2018