Elever på Vänerksolans skolgård har skolavslutning och sjunger på teckenspråk.

Specialskolorna tar sommarlov och laddar för nya utmaningar i höst

Under de närmaste dagarna tar specialskolornas elever ett långt och välförtjänt sommarlov. För vissa av eleverna innebär skolstarten i höst utmaningar på nya orter och med nya kamrater. Åsbackaskolan flyttar till Örebro och Hällsboskolan flyttar till Kungsholmen i Stockholm.

Till hösten blir Åsbackaskolan sambo med Birgittaskolan, en regional skola för elever som är döva eller har hörselnedsättning. Åsbackaskolan tar emot elever från hela Sverige som är döva eller har en hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning, samt för elever med medfödd eller tidigt förvärvad dövblindhet. I samband med skolavslutningen flyttar Åsbackaskolan sin verksamhet från Gnesta till Örebro.

Hällsboskolan flyttar också

Även Hällsboskolan, som är en nationell skola för elever med grav språkstörning, kommer flytta delar av sin verksamhet. Det är Hällsboskolans årskurs 1-7 som flyttar från Märsta till skolområdet Konradsberg på Kungsholmen i Stockholm. Nästa år flyttar även Hällsboskolans högstadium dit. På skolområdet har SPSM flera av sina andra verksamheter, bland annat Manillaskolan som är en regional skola för elever som är döva eller har hörselnedsättning.

Mer information om våra skolor

Under våren har vi utvecklat informationen om specialskolorna på vår webbplats. Här hittar du grundläggande fakta inför skolvalet och fördjupad information om SPSM:s åtta specialskolor. För den som vill kika in på våra skolor och känna av stämningen finns nya presentationsfilmer om respektive skola.

Teckenspråksöversättning av skolsidorna pågår och beräknas vara klart efter sommaren.

Publicerat torsdag 12 juni 2014 Granskat måndag 11 januari 2016