Ballonger i olika färger. Utsikt över en skolgård. Gröna träd i bakgrunden. Klarblå himmel.

Nu har våra special­skolor sommar­lov

Ett helt läsår har kommit till ända för våra specialskolor. Igår hade den sista av våra specialskolor skolavslutning. Vi har sagt hejdå till våra elever som nu har ett långt och härligt sommarlov framför sig. Vi önskar också våra avgångselever ett stort lycka till i framtiden.

Nu när våra elever har börjat sitt sommarlov vill vi i Verksamhetsområde Specialskola reflektera över läsåret som gått. Detta läsår har präglats av coronapandemin och olika anpassningar i skolverksamheten till följd av olika restriktioner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har hela tiden haft som mål att hålla våra specialskolor öppna och också lyckats med detta genom olika anpassningar för att minimera smittspridningen. Under några veckor under detta läsår har några av våra skolor bedrivit distansundervisning för en viss del av verksamheten.

- Vi har lärt oss enormt mycket under detta läsår, berättar Per Ekström, chef för verksamhetsområde specialskola. Jag är otroligt stolt över alla våra skolledningar och personal som ställt om och anpassat sin verksamhet och undervisning utifrån rådande läge. Jag vill tacka alla som jobbar på våra specialskolor för era insatser under året.

Ett axplock av det som har hänt i våra specialskolor under läsåret

Nästa läsår

Läsårstiderna för alla våra skolor finns på respektive skolsida. Som vårdnadshavare har du också tillgång till ditt barns skolas Vklass, där det finns mer information. Vi önskar alla ett härligt sommarlov och hjärtligt välkomna tillbaka i augusti! 

 

Publicerat torsdag 17 juni 2021