Premiär för Min kropp 2

I det digitala läromedlet Min kropp 2 pratar ungdomar om relationer, respekt, kärlek och sex. Det riktar sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Min kropp 2 är ett material på teckenspråk för dig som vill ha hjälp i undervisningen om att bli vuxen och det ansvar som vuxenlivet innebär.

Det är dags att prata om livet. Ni möter de två programledarna Magnus och Sarah och tillsammans följer vi en grupp ungdomar i olika situationer där de bland annat diskuterar och reflekterar kring ämnena ovan.

- Att växa upp är en omtumlande tid. Många frågor snurrar i huvudet. Måste jag dricka alkohol på en fest? Efter att jag har haft sex första gången med någon, hur beter jag mig sedan? Tänk om jag är gravid? Har jag fått någon könssjukdom? Hur berättar jag för kompisarna att jag är homosexuell? Dessa och många fler frågor dyker upp, säger Pia Westlund som är projektledare för Min kropp 2.

Förutom relationer, respekt, kärlek, sex, homosexualitet berör materialet risker med internetanvändning, alkohol och sexuella övergrepp.

I Min kropp 2 finns också faktaboxar om pubertet, graviditet, alkohol, preventivmedel och könssjukdomar. Materialet kan också användas av elever som inte ha någon hörselnedsättning

Köp det i butiken

Publicerat torsdag 11 maj 2017 Granskat torsdag 27 september 2018