Kursanmälan - Årskurs 4-6

Kursinformation

Elever med blindhet årskurs 4-6, 10-12 november 2020

Kursen vänder sig till dig som har punktskrift som läsmedium och som läser enligt grundskolans läroplan. Vi kommer att hålla till i Resurscenter syns lokaler på Rålambsvägen 32b, Stockholm. Parallellt med elevkursen går dina föräldrar på föräldrakurs. Ni reser, bor och äter mat tillsammans.

Tid

  • 2020-11-10 klockan 9.00 – 15.00
  • 2020-11-11 klockan 9.00 – 15.00
  • 2020-11-12 klockan 9.00 – 15.00

Syfte

Du får träna på saker, som du också arbetar med i skolan. Det får du göra tillsammans med andra elever som läser punktskrift.Du får träna på att använda dina lärverktyg för att du lättare ska kunna arbeta tillsammans med dina klasskamrater.Du får träna på olika arbetsmetoder för att bli mer självständig i ditt skolarbete.

Innehåll

Under kursen kommer du som elev att arbeta med svenska och bild. Tillsammans med andra kommer du skapa berättelser och jobba med berättande texter. Ni kommer också att futtrycka er med hjälp av bild och drama.

Parallellt träffas föräldrarna och jobbar bland annat med:

  • Studieteknik
  • Läsa – skriva
  • Taktila bilder, bildbeskrivning och syntolkning
  • Erfarenhetsutbyte

Boende och resor

Ni som bor utanför Stockholm och har mer än cirka en timmas resväg enkel resa erbjuds hotellboende med närhet till våra kurslokaler. Specialpedagogiska skolmyndigheten bokar och bekostar boende och resor. Du får mer information om detta efter att du blivit antagen till kursen.

Kost

För er som bor på hotell serveras hotellfrukost. Kursdeltagarna får lunch och mellanmål under dagarna. Middag bekostas av kursdeltagarna själva.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 30 september 2020. Efter sista anmälningsdag kommer ni att få ett välkomstbrev med ytterligare information.

Föräldrars anmälan till den parallella föräldrakursen

 

Kursanmälan

Fyll i uppgifterna nedan. Obligatoriska fält är markerade med *. 
Hur många hotellnätter: (För boende utanför Stockholm)
Deltagaren äter:
Övrigt
 
Publicerat tisdag 5 maj 2020