TeachMeet: Bedömning i anpassade skolformer för elever med svår eller mycket svår intellektuell funktionsnedsättning, grundläggande

Ett TeachMeet om bedömning av elever med svår eller mycket svår IF (intellektuell funktionsnedsättning) och hur det kan det se ut och utformas i de anpassade skolformerna.

 • 19
  torsdag
  september 2024
  14.00 - 16.15
 • Typ av aktivitet: Webbinarium
 • Målgrupp: Rektor, Lärare, Specialpedagog Speciallärare
 • Aktivitets-ID: 382146
 • Pris: Ingen avgift

Beskrivning

Välkommen till ett TeachMeet om bedömning av elever med svår och mycket svår IF (intellektuell funktionsnedsättning) i de anpassade skolformerna, om hur bedömning kan det se ut och utformas.

TeachMeet inleds med en kort föreläsning om undervisningens förutsättningar och dessa kopplas till läroplansarbetet och forskning. Vi visar också hur filmanalys kan vara ett verktyg för att få syn på kommunikationen mellan lärare och elev, eller mellan elev och elev. Vi avrundar föreläsningsdelen med hur olika digitala verktyg och läromedel kan stötta i undervisningen och i bedömningsarbetet. Eftermiddagen avslutas med gruppdiskussioner och kollegialt lärande.

Program

14.00 Välkommen till TeachMeet

14.10 Föreläsning: Bedömning för och med elever med svår och mycket svår IF i de anpassade skolformerna, hur kan det se ut och utformas? 
Frågor till föreläsarna.

15.00 Paus och byte till grupprum

15.10 Gruppdiskussion om bedömning

16.00 Samtal utifrån gruppdiskussionerna

16.15 Avslutning

Som anmäld deltagare får du tillgång till vår kursplattform där du kan hämta material, information, filmer och länkar. Länk till TeachMeet kommer att skickas ut två dagar före start.

Medverkande

Sofia Trapp, sofia.trapp@spsm.se, 010-473 58 15
Therese Lindahl, therese.lindahl@spsm.se, 010-473 54 26
Catrin Andersson, catrin.andersson@spsm.se, 072-214 62 74
Jenny Pokosta, jenny.pokosta@spsm.se, 010-4736150

Målgruppsbeskrivning

TeachMeet vänder sig till rektor, speciallärare, specialpedagog, lärare och assistent som har elever med svår eller mycket svår IF och som är verksamma inom anpassade skolformer.

Mål

Detta TeachMeet ger deltagaren kunskaper om bedömning i anpassade skolformer för elever med svår eller mycket svår IF, samt möjligheter till erfarenhetsutbyte och diskussion.

Funktionsnedsättningar

Intellektuell funktionsnedsättning

Upplysningar om innehåll

Therese Lindahl, therese.lindahl@spsm.se, 010-473 54 26
Sofia Trapp, sofia.trapp@spsm.se, 010-473 58 15

Upplysningar om administration

Om du har frågor kring din anmälan eller ditt konto, kontakta ansvarig administratör via vårt kontaktformulär.

Vid kontakt med oss, uppge alltid namn och ID-nummer på aktiviteten.

Skolform

Anpassad grundskola, Anpassad gymnasieskola, Sameskola, Specialskola, Komvux som anpassad utbildning

Teman

Bedömning och betyg, Delaktighet, Lärmiljö, Läromedel, Lärverktyg, Samspel och kommunikation, Tillgänglighet

Övrigt

 • Kontrollera så att du anger rätt mejladress vid anmälan, du kommer att få en länk till webbinariet via mejl. Anmälan görs enskilt även om du tänker delta tillsammans med kollegor.
 • Behöver du skriv- eller teckenspråkstolk anger du detta i din anmälan, och då behöver vi din anmälan två veckor före sändning.
 • Vi använder videokonferenssystemet Zoom Webinar. Under webbinariet får du bäst ljud om du använder headset eller andra hörlurar. Använd gärna Google Chrome som webbläsare.
 • Har du frågor om din anmälan, ditt konto i SPSM:s kursplattform eller behöver hjälp att logga in där, kontaktar du fortbildning.spsm.se/support/
 • Behöver du hjälp med din utrustning eller får tekniska problem kontaktar du din egen it-support.


Publicerat lördag 13 juli 2024